BLOG van Lies: Summerschool Arbeidsmarkt innovator

Ik ga niet alleen van de rust en de zon genieten deze zomer. Ik neem namelijk deel aan de summerschool Arbeidsmarktinnovator, georganiseerd door werkgeversverenigingen WZW en AWVN. Mijn eigen kennis bijspijkeren dus!

Gelders Arbeidsmarktmodel

Bestaande structuren op de arbeidsmarkt bieden onvoldoende oplossingen. Het Gelders Arbeidsmarkt Model (GAM) biedt een andere en innovatieve kijk op de arbeidsmarkt.

Werkend vanuit waarden: werkzekerheid boven baanzekerheid, zelfregie voor werkenden en nog niet werkenden en een gedeeld werkgeverschap. De overheid faciliteert en initieert.

Tijdens de summer school experimenteer je met anderen aan de hand van dit model. Maakt vanuit de theorie toekomstgerichte proeven, experimenten, samenwerkingsverbanden.

Bootcamp

Masterclasses, werkateliers, een tweedaagse bootcamp vormen de basis waarin je kennis haalt. Vervolgens ga je met een groep en een zelfgekozen thema aan de slag.

De masterclasses draaien al volop: Dr. Annet de Lange, lector Human resource management, Erik Groot, directielid AWVN, prof. Dr. Ruud Muffels (Tilburg) en Jaap Jongejan, SBI/ huis van arbeidsverhoudingen delen hun kennis met ons.

Aangescherpte visie

Ik hoop daar met anderen tot een aangescherpte visie te komen over oplossingen voor de hedendaagse arbeidsmarkt. Die wil ik dan natuurlijk zo snel mogelijk weer met jullie delen.

Een fijne zomer gewenst!

> Hier vind je meer informatie over de Summerschool

Lies_280_kleur.png