BLOG van Lies: Hoe het kan 'lopen'

 

Ellen Kadijk, 53 jaar en woonachtig in Assen, was klaar met haar werk bij haar oude werkgever Woningcorporatie Elkien. Ze was daar teammanager Klant, verhuur en verkoop. In goed overleg heeft ze ervoor gekozen om daar weg te gaan en haar talent en toegevoegde waarde op een andere plek in te zetten. Dat is spannend, want op die leeftijd uit een vaste baan stappen vraagt wel wat. Mirjam Schipper heeft Ellen begeleid in het afscheid nemen van haar baan bij Elkien, daarna was Ellen klaar voor de arbeidsmarkt.

Ellen werd al snel gevraagd om op een interessante klus aan de slag te gaan. Degene die haar vroeg kende haar en wist wat ze allemaal in huis had. Het werd wel Grave, in het zuiden van het land. Omdat het aanvankelijk om een interim opdracht ging van vier maanden, maakte haar dat niet veel uit; dat reizen kwam wel goed. In die klus kon Ellen voelen wat ze waard was en wat ze allemaal aan toegevoegde waarde kon inzetten. Het werd een succes in de functe als teammanager Klantenservice bij Mooiland, een corporatie volop in beweging. Ze kon absoluut blijven, maar vier dagen Grave en daarmee vier dagen van huis was te veel.

Met het naderende afscheid werd duidelijk dat Ellen ‘goed in de organisatie’ lag en na vier maanden viel het afscheid best zwaar. In zo’n korte tijd zoveel vertrouwen voelde erg bijzonder. En op de laatste dag was daar die mededeling: “We zijn in gesprek met X en als we daar uit zijn, dan willen we jou op die positie als interim. Hoe kijk jij daar tegen aan?” Wow, wat een onverwachte wending! 

Het heeft maar twee weken geduurd en daar kwam het concrete verzoek: “Kun je maandag beginnen? En dan gaan we het anders organiseren: twee dagen reizen naar het zuiden en twee dagen thuis werken”. Ellen hoefde geen moment na te denken om dit fantastische aanbod met beide handen aan te grijpen. 

Zelf heb ik Ellen begeleid in de Jobmarketing. Die begeleiding is gericht op werk veroveren anno nu: Baanzekerheid loslaten, werkzekerheid zoeken. Nieuw werk krijg je door te netwerken met vakgenoten en een vast contract verdien je zelf.

Dat hele proces van nieuw werk veroveren heeft Ellen fantastisch opgepakt. Ze had er gevoel voor, ze kreeg er veel plezier in en ze had een prachtig tempo in haar netwerkgesprekken.

Het is een gedroomde casus, zonder een sollicitatiebrief maar met netwerken.

Lies Pol

 

Lies_280_kleur.png